Kasvojen ja kaulan kohotus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys myös ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

 

Yleistä

 

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa näkyviä ulkonäkömuutoksia. Nämä syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena, kasvojen kudosten vanhenemiseen vaikuttavat perinnöllisten tekijöiden lisäksi ulkoiset tekijät, kuten auringolle altistuminen, tupakointi, painonvaihtelu sekä jokapäiväisen elämän stressi. Kasvojen kohotusleikkaus ei pysäytä tätä etenevää prosessia, mutta se korjaa jo tapahtuneita muutoksia antaen kasvoille pirteämmän ja nuorekkaamman ilmeen. Tavallinen kasvojen kohotusleikkaus on suunniteltu korjaamaan kaulan, alaleuan sekä poskien alueen veltostumista. Kasvojen kohotusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, mutta se on myös mahdollista suorittaa paikallispuudutuksessa.

 

Ennen leikkausta

 

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona, missä sinulle kerrotaan leikkauksen kulusta, jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

 

Leikkauspäivänä

 

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa kasvojen kohotusleikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoon leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Leikkaus

 

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan piilotetuille alueille korvan seutuun ja sen taakse (havainnollistettu sivulta löytyvässä kuvassa). Iho nostetaan ja irrotetaan alla olevasta rasvasta ja lihaksista, lihaksia ja lihaskalvoja kiinnitetään uudelleen niin, että kasvojen muoto korjaantuu. Samalla poistetaan ylimääräinen iho ja tarvittaessa voidaan muovailla rasvaimulla ihonalaista rasvaa. Haavoille asetetaan ompeleet ja siteet.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta se on yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne yleensä ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä noin 2 – 3 viikon ajan leikkauksen jälkeen. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo kolmen viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Fyysisesti rasittavia harrastuksia kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia tai tennistä tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

 

Haavanhoito

 

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä voi ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Tämän jälkeen hiukset pestään ja haavojen seutu suihkutetaan huolellisesti, jotta vanhat verihyytymät poistuvat. Haavoille asetetaan uusi steriili side. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet on vaihdettava kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kahteen viikkoon niiden poiston jälkeen.

 

Vältä haava alueen turhaa liikuttelua, ja varmista, että silmälasien sangat eivät hiero korvien takana olevia haavoja. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto kasvojen kohotusleikkauksessa on aina yli 10 vuorokauden jälkeen leikkauksesta. Huomaathan, että tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Arvenhoito

 

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, mutta arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Kasvojen kohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat verrattain vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen kasvojen kohotusleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n. 10 päivän suojan. Tarvittaessa myös leikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Verenpurkauma (mustelma)

Verenpurkauma (mustelma) on kasvojen kohotusleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria purkaumia joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

 

Kasvojen kohotusleikkausalueen tuntohäiriö

Joskus kasvojen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

 

Lopputulos

 

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta kolmen – kuuden kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan noin 3 – 4 viikkoa. Kasvojen kohotusleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”