Laihdutusleikkaukset

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Siihen liittyy aina pyrkimys ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

 

Yleistä

 

Tiedät ehkä henkilökohtaisesta kokemuksesta, että painon pudottaminen omatoimisesti on hyvin vaikeaa. Viime vuosina hoikkuus ja hoikkana pysyminen on saanut paljon huomiota tiedotusvälineissä. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa yrittävät pudottaa ja kontrolloida painoaan enemmän tai vähemmän onnistuneesti.

Ylipaino aiheuttaa terveyshaittoja. Se saattaa aiheuttaa fyysisiä ongelmia ja sairauksia, kuten sydän- ja verisuonitauteja tai diabetesta. Lisäksi ylipainoisuudella saattaa olla merkittäviä psyykkisiä vaikutuksia esim. itsetuntoon.

 

Mahalaukun typistysleikkaus (sleeve gastrectomy)

 

Vatsalaukun typistysleikkaus Mahalaukun pitkittäissuuntainen resektio (sleeve gastrectomy) on leikkaus, jossa mahalaukun suurempi osa poistetaan. Jäljelle jää hihamuotoinen mahalaukku (sleeve = englanniksi hiha).

 

Mahalaukun tilavuus vähenee oleellisesti ja pienempi määrä ruokaa antaa kylläisyyden tunteen. Tämä leikkaus on restriktiivinen eli rajoittava leikkaus. Se tarkoittaa, että ruoan liikkumistietä ja imeytymistä ei muuteta, vaan rajoitetaan ns. ruoansäiliön eli mahalaukun tilavuutta.

 

Lisätietoa leikkauksesta

 

Alussa käytettiin tätä menetelmää suuremman, ohitusleikkauksen ensimmäisenä vaiheena (toinen vaihe seurasi noin puolen vuoden kuluttua), mutta nykyään sitä käytetään aina useammin itsenäisenä leikkauksena. Sen tuloksena saavutetaan haluttu painonpudotus. Leikkaukseen liittyy vähemmän komplikaatioita, verraten yhdistettyjen malapsorptio- ja restriktiivisiin leikkauksiin verrattuna.

 

Leikkaus suoritetaan laparoskooppisesti: tehdään neljä 0,5 – 1 cm pituista ihoviiltoa ja yksi 2,5 – 3 cm pituinen ihoviilto (mahalaukun erotetun osan poistamiseksi). Leikkaus kestää 1 – 2 tuntia.

 

Mahalaukun ohitusleikkaus (Gastric Bypass)

 

Mahalaukun ohitusleikkaus on yhdistetty (malapsorptio + restriktiivinen) kirurginen menetelmä, jossa mahalaukun yläosasta erotetaan pieni säiliö, johon ohutsuoli yhdistetään.

Pieni mahalaukun säiliöosa täytyy syödessä nopeasti ja rajoittaa siten nautitun ruoan määrää. Mahalaukun säiliöosa lähettää aivoihin viestin kylläisyyden tunteesta. Kylläisyyden tunne tulee nopeasti ja pysyy kauan, vaikka olettekin syöneet erittäin vähän. Mahanesteet liittyvät ravintovirtaan myöhemmin (malapsorptiivinen elementti).

 

Lisätietoa leikkauksesta

 

Painoindeksistä riippuen säädetään leikkauksessa tämän ”tien” pituus. Leikkaus kestää 2,5–4 tuntia. Leikkaus suoritetaan laparoskooppisesti, mutta on mahdollista, että leikkauksen aikana syntyy tarve käyttää laparotomiaa eli vatsa on avattava.

 

Laihdutusleikkaus – Liikalihavuuden hoito BIB- järjestelmällä

 

BioEnterics Intragastric Balloon (BIB) -järjestelmä on kehitetty painonpudotuksen apuvälineeksi, joka yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa voi auttaa saavuttamaan painonpudotukseen liittyvät terveydelliset ja esteettiset hyödyt.

 

Indikaatiot (hoidonaihe)

 

BIB-järjestelmä on suunniteltu ihmisille, joiden paino ylittää Metropolitan Life Insurancen painotaulukon (1983) mukaisen ihannepainon vähintään 40 prosentilla, ja jotka eivät ole onnistuneet pudottamaan painoaan pysyvästi muilla menetelmillä.

 

Ennen toimenpidettä

 

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle toimenpiteestä ja sen kulusta, sekä jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelman hoitamiseksi. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, ja tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu toimenpide.

 

Toimenpidepäivänä

 

Toimenpidepäivänä pitää olla syömättä ja juomatta 6 tuntia. Ennen toimenpidetta tapaat vielä leikkaavan kirurgin sekä anestesialääkärin.

 

Nukutus

 

Toimenpide tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Sinä olet nukutuksessa koko leikkauksen ajan ja yön yli olet sairaalassa tarkkailussa.

 

BIB -toimenpide

 

Pallo viedään vatsaan suun kautta ilman kirurgisia toimenpiteitä. Lääkäri tutkii ensin mahalaukun endoskoopilla. Jos mitään normaalista poikkeavaa ei havaita, lääkäri vie pallon suun ja ruokatorven kautta mahalaukkuun. Pallo on valmistettu pehmeästä ja joustavasta silikonista, ja se asetetaan paikalleen kokoonpuristetussa muodossa.

 

Mahalaukkuun viety pallo täytetään steriilillä suolaliuoksella käyttämällä pientä palloon liitettyä täyttöputkea (katetria). Kun pallo on täysi, lääkäri poistaa katetrin vetämällä varovasti sen ulkopäästä. Pallossa on itsesulkeutuva venttiili. Tässä vaiheessa pallo kelluu vapaasti vatsassa.

 

Pallon asettaminen paikoilleen kestää yleensä 20-30 minuuttia.

 

BIB -toimenpiteen jälkeen

 

Heti toimenpiteen jälkeen voi esiintyä pahoinvointia, närästystä tai oksennusrefleksiä. Ota yhteys lääkärin, jotta lääkäri voi määrätä sinulle tilapäisesti lääkityksen näitä oireita vastaan.

Palloa voidaan käyttää kuuden kuukauden ajan. Pidempiaikaista käyttöä ei suositella. Ajan myötä mahalaukun hapot heikentävät pallon materiaalia ja saattavat puhkaista pallon. Jos lääkäri suosittelee pallon käyttöä yli kuuden kuukauden ajan, pallo on vaihdettava uuteen.

 

Kun käytät palloa, lääkäri saattaa määrätä sinulle vatsahappojen tuotantoa hillitseviä lääkkeitä, jotka auttavat vähentämään vatsan ärsyyntymistä ja pallolle aiheutuvia vahinkoja.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Kaikkiin lääketieteellisiin toimenpiteisiin liitty odottamattomien, tuntemattomien tai haitallisten reaktioiden vaara, esim. lisääntynyt hapontuotanto, joka vahingoittaa ruoansulatuskanavien pintaa, mahahaava, verenvuoto ja perforaatio. Vaikutukset vaihtelevat yksilökohtaisesti.

 

Jos pallon täyttävässä nesteessä alkaa kasvaa bakteereja, pallon puhkeamisen ja poiston jälkeen suolistoon pääsevä saastunut neste saattaa aiheuttaa tulehduksia, kuumetta ja ripulia.

Jos pallo puhkeaa itsestään se voi kulkeutuan suoliston kautta ulos kehosta. Se voi myös jäädä suoleen ja tukkia sen. Tämä on vakava komplikaatio.

 

Lopputulos

 

Muista, että BIB-järjestelmä on painonpudotuksen apuväline, jota tulee käyttää yhdessä valvotun ruokavalion ja liikuntaohjelman kanssa. Pudotetun painon määrä määräytyy sen mukaan, miten tarkasti noudatat sinulle määrättyä ruokavaliota ja painonpudotuksen pysyvyys sen mukaan, miten hyvin onnistut muuttamaan ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi pitkällä tähtäimellä.

 

Koska mahalaukussa oleva pallo antaa kylläisyyden tunteen, se toimii apuna painonpudotuksessa ja saattaa auttaa määrätyn ruokavalion nuodattamista. Mahdollisuutesi pitää pudotettu paino poissa myös pallon käytön lopettamisen jälkeen paranevat, jos jatkat saman ruokavalion noudattamista ja harrastat riittävästi liikuntaa.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”