Rasvaimu

Rasvaimu ja vartalonmuotoilu

 

Esteettistä kirurgian avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Siihen liittyy aina pyrkimys ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

 

Yleistä

 

Rasvasolujen määrä lisääntyy ihmisellä puberteettiin saakka, jonka jälkeen solujen määrä pysyy suunnilleen ennallaan. Lihomisen tai laihtumisen myötä nämä rasvasolut suurenevat tai pienenevät.

Rasvaimulla (liposuctio) poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä. Kun ihon alla olevaa rasvakudosta muotoillaan, aiheutetaan ihoon lievä kutistava vaikutus. Yhdellä kertaa on mahdollista poistaa n. 0,5 – 6 litraa rasvakudosta.

Toimenpiteen tulos on periaatteessa pysyvä. Ikääntyminen kuitenkin vähentää ihon kimmoisuutta ja tulos saattaa siten kärsiä. Paras tulos saadaan henkilöllä, jolla ihon kimmoisuus on tallella eikä ihoalueelle ole vielä syntynyt kuoppaisuutta.

 

Rasvaimu ei ole laihduttamisen tai liikunnan korvike, mutta se on yksi tapa poistaa paikallistunutta rasvakudosta alueittain. Rasvaimua tehtiin ensimmäisen kerran Euroopassa 1970-luvun lopulla. Siitä on tullut yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista toimista. Viime aikoina on tapahtunut merkittävää kehitystä rasvaimutekniikassa:

 

  • kapeammat instrumentit
  • rasvakudoksen laajentamista liuoksella, ”tumescent”-tekniikka

 

Tämä vähentää verenvuotoa ja operaation jälkeiset verenpurkaumat vähenevät. Neste tekee rasvasta pehmeämmän ja helpommin poistettavan.

 

Indikaatiot (hoidonaihe)

 

Rasvaimu sopii normaalipainoiselle asiakkaalle, jolla on yksi tai useampi ongelma-alue, missä ylimääräistä rasvakertymää esiintyy. Yleisimmät rasvaimualueet ovat ylä- ja alavatsa, kyljet, pakarat, reisien sisäsivut, lonkkien alueet, polvien sisäsivut, nilkkojen alueet ja leuanalus. Useammilla asiakkailla on useita ongelma-alueita ja nämä kaikki voidaan yleensä poistaa samanaikaisesti. Ihon tulee olla kimmoisa, sillä se mahdollistaa ihon palautumisen tasaiseksi rasvaimun jälkeen.

 

Ennen leikkausta

 

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle rasvaimutoimenpiteestä ja sen kulusta. Kerromme myös jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Samalla suunnitellaan yhdessä ns. ”rasvaimukartta” alueittain. Saat mukaasi laboratoriolähetteen, tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset on otettava leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

 

Leikkauspäivänä

 

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rasvaimualueista sekä alueiden koosta. Sinulle piirretään ”leikkauskartta” ihoosi leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja tekee tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Nukutus tai paikallispuudutus

Yhden tai kahden alueen rasvaimutoimenpide voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa, mikäli alueet ovat pieniä. Muussa tapauksessa rasvaimu suoritetaan nukutuksessa.

 

Leikkaus

 

Nukutuksen tai paikallispuudutuksen jälkeen tehdään noin 0,5 cm leikkausviilto kehon huomaamattomille alueille. Ihon alle rasvakudokseen ruiskutetaan liuosta, jotta rasvakudos laajenisi ja pehmentyisi. Ohut ontto putki eli kanyyli asetetaan leikkausviillosta ihon alle ja pehmentynyt rasva imetään pois. Haava suljetaan yhdellä tai kahdella pienellä tikillä. Rasvaimualueille asetetaan laajat liimasiteet, minkä jälkeen Sinulle puetaan päälle joustava liivimäinen vaatekappale, jonka voit hankkia jo etukäteen varmistaaksesi vaatteen istuvuuden.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa voit kotiutua jo illalla. Mikäli leikkaus on tehty nukutuksessa, leikkaava lääkäri tarkastaa sinut seuraavana päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua.

 

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin yleensä ne ovat tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä voimakkaasti, ja ne kestävät noin 2 – 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon tai kahden kuluttua leikkauksesta riippuen käsiteltyjen alueiden koosta. Liimasiteet ja joustava vaate kontrolloivat turvotuksen ja verenpurkaumien syntyä, sekä vähentävät leikkauksen jälkeistä kivun tunnetta.

 

Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien esineiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon aikana, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai verenpurkaumia. Lymfahieronta edistää parantumista huomattavasti ja se voidaan aloittaa jo vuorokausi leikkauksen jälkeen. Rankkoja harrastuksia, kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä, on hyvä välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

 

Haavanhoito — imualueidenhoito

 

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Imualueille asetetut laajat liimasiteet irrotetaan vuorokausi ennen ompeleiden poistoa. Parhaiten liimasiteet irtoavat suihkussa. Tikit poistetaan n. 8 – 10 päivän kuluttua. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua.

 

Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Joustavaa suojaavaa vaatekappaletta on pidettävä leikkausalueella ainakin 4-5 viikkoa. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Arvenhoito – imualueenhoito

 

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi ja imualue auringolta kolmen kuukauden ajan, koska muuten arpi tai imualue voi pigmentoitua tummaksi.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rasvaimussa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Jokaisen rasvaimuleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n.10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Verenpurkauma

Verenpurkauma (mustelma) on rasvaimun yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan joskus poistamaan lääkärin vastaanotolla.

 

Kuume

Kuumetta voi esiintyä rasvaimutoimenpiteen jälkeen muutaman päivän ajan, johtuen kuona-aineiden imeytymisestä verenkiertoon rasvaimualueelta.

 

Rasvaimualueen tuntohäiriö

Joskus rasvaimualueiden pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

 

Lopputulos

 

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, voi rasvaimualueiden palautuminen kestää jopa kuusi kuukautta. Palautuminen rasvaimusta on yksilöllistä riippuen mm. siitä, moneltako alueelta ja kuinka paljon rasvakudosta on poistettu. Rasvaimu on tehokas tapa antaa vartalollesi uudet muodot pienin ja huomaamattomin arvin. Tulos on aina pysyvä. Rasvaimu poistaa rasvakudosta, joka ei enää uusiudu. Jos lihot rasvaimun jälkeen, rasva kertyy tasaisemmin ympäri vartaloasi eikä keräänny enää epäsuhtaisesti.

 

Klinikkamme tekee kaikkensa, jotta leikkaus olisi mahdollisimman miellyttävä. Tarkoituksenamme on saada vartalosi näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta ja kauniilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.Rasvaimutoimenpiteen tarkoituksena on saavuttaa haluttu ulkonäkö, mutta myös itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”