Rintojen kohotus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina myös pyrkimys mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen ulkonäön osalta.

 

Yleistä

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen ja sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Rintojenkohotuksessa korjataan yleensä rintojen veltostumista tai tubulaarisuutta. Imetykset, painon vaihtelut ja ikä vaikuttavat rintojen kimmoisuuteen aiheuttaen rintakudoksen veltostumista, kun taas tubulaarisuus on synnynnäinen rintojen muoto. Rintojen lieväasteinen tubulaarisuus voidaan joskus hoitaa pelkällä nännipihan toimenpiteellä. Imetyskyky säilyy yleensä normaalina. Vaikeimmissa tapauksissa joudutaan käyttämään lisäksi implanttia.

 

Rintojen kohotusleikkauksessa nänni ja nännipiha kohotetaan ja tarvittaessa pienennetään. Rintakudos kohotetaan rintakehällä, rinnan ihoa kiristetään ja poistetaan liiallinen, venyttynyt iho. Leikkaukset tehdään nukutuksessa. Leikkausarpi tulee nännipihan ympärille ja lisäksi pystysuoraan rinnan alaosaan sekä tarvittaessa vaakasuoraan rinnanaluspoimuun. Rintojenkohotusleikkauksen tarkoituksena on antaa sinulle sopusuhtaisen kokoiset ja muotoiset rinnat, jotka ovat oikeassa suhteessa vartalosi kanssa.

 

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti kertoo sinulle leikkauksen kulusta samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle paras mahdollinen vaihtoehto rintojen kohotusleikkaukseen. Konsultaatiossa sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa mukaan leikkaukseen mentäessä. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan (suunniteltu) leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rintojen kohotusleikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Nukutus: Rintojen kohotusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

 

Leikkaus

Nukutuksen jälkeen tehdään pystyviilto, joka kulkee nänninpihan ympäri ja siitä suoraan rinnan alle laskokseen. Rasvakudos, rintarauhaskudos ja iho muotoillaan oikeaan muotoon ja tarvittaessa lisätään implantti. Nännit ja nänninpiha siirretään niiden uusille nuorekkaammille paikoille niin, että ne säilyttävät entiset verisuonet ja hermoradat. Haavat ommellaan ohuilla tikeillä, jonka jälkeen asetetaan siteet ja teipit. Leikkaus kestää kolmesta viiteen tuntia.

 

Leikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailussa, ja tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri poistaa dreenit ja asettaa uudet siteet ja tarkastaa sinut. Tarkastuksen jälkeen asetetaan erityiset, alareunasta pehmeät rintaliivit. Liivejä on pidettävä kolme kuukautta yötä päivää, jotta rintarauhanen parantuu normaalisti. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat usein tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja mustelmia voi esiintyä noin 1-2 viikon ajan leikkauksen jälkeen.

 

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin neljän viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa ja painavien tavaroiden nostamista sekä työntämistä tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon aikana leikkauksen jälkeen. On viisasta myös välttää seksiä ensimmäisen viikon ajan leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia.

 

Haavanhoito

Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostettua valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavan kastuminen peseytymisen yhteydessä ei ole haitallista. On kuitenkin tärkeä huolehtia, että haava on kunnolla kuiva ennen uusien siteiden laittamista. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin ja steriileihin siteisiin. Saunomista on syytä välttää, kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata.

 

Haava-alueen turhaa liikuttelua tulee myös välttää. Käänny lääkärin puoleen, mikäli haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta, jatkuvaa runsasta verenvuotoa, siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto tehdään noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Arvenhoito

Leikkausalueelle muodostuu arpi tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen kohotusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä on sairaalainfektioriski moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan. Näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”