Rintojen suurennus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina myös pyrkimys mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen ulkonäön osalta.

Indikaatiot (hoidonaihe)

Rintojen suurennusleikkaus voidaan suorittaa aikuisille naisille, joiden rinnat ovat kehittyneet täydellisesti. Joskus rinnat on mahdollista leikata nuorempanakin, jos ne esimerkiksi aiheuttavat suoranaista kärsimystä (epäsymmetrisisyyden tai epämuodostuneisuuden vuoksi). Rintojen suurennusleikkauksella voidaan saavuttaa monia erilaisia päämääriä:

  • Pienten rintojen suurentaminen
  • Rintojen epäsymmetrisyyden korjaaminen
  • Rintojen muodon korjaaminen
  • Veltostuneiden rintojen korjaaminen
  • Kohonnut itsetunto vartalon uuden muodon ja henkilökohtaisen tyytyväisyyden johdosta

Rintojen suurennusleikkauksessa käytettävät rintaproteesit

Markkinoilla on paljon erilaisia rintaproteeseja. Tällä hetkellä eniten käytetty on silikonigeelillä täytetty proteesi. Jokaisessa rintaproteesissa on taipuisa ulkoinen kuori. Proteesilla tavoitellaan täydellistä muotoa sekä mahdollisimman luonnolliselta tuntuvaa rintaa. Proteesien materiaalina käytetään pääasiassa silikonia. Sen ei ole todettu aiheuttavan allergiaa tai syöpää (Gabriel ym. 1993, Schusterman ym. 1993, Peters ym. 1994). Voit halutessasi kysyä meiltä lisäesitteen silikonista. Rintaimplantoinnin kustannuksiin vaikuttavat implantin malli sekä merkki. Klinikallamme on valittavanasi maailman tunnetuimmat ja laadukkaimmat implantit Allergan, Mentor ja Sebbin. Nykyään käytetään kahden tyyppisiä rintaproteeseja, pyöreää mallia sekä yhä suurempaa suosiota saavuttanutta pisaramallia, joka on niin sanottu anatominen proteesi.

Rintaproteesi asennetaan rinnan muodosta riippuen rintarauhaskudoksen tai rintalihaksen alle.

breast implant

 

Ennen leikkausta

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin luona. Konsultti kertoo sinulle proteesivaihtoehdoista, leikkauksen kulusta sekä jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin kanssa yhteistyönä etsimme sinulle parhaan mahdollisen vaihtoehdon rintaleikkaukseen. Konsultaatiossa asiakkaalle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa mukaan leikkaukseen mentäessä. Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

Leikkauspäivänä

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa rintaproteesin koosta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” leikkausalueelle. Nukutuslääkäri keskustelee sinun kanssa tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Nukutus: Rintojen suurennusleikkaus tehdään aina narkoosissa ellei siihen ole erillistä estettä. Potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan.

 

Leikkaus

_m-2015Nukutuksen jälkeen leikkausviilto suoritetaan useimmiten rintojen alapuolella olevaan ihon laskokseen. Proteesin koosta riippuen tehdään 3-5 cm pitkä viilto, mistä proteesi asetetaan sovittuun paikkaan. Haava suljetaan kolmessa kerroksessa ja iholle laitetaan yksi ihonsisäinen ommel. Leikkaus voidaan suorittaa myös kainalokuopan tai nännipihan kautta, mutta näitä leikkauksia käytetään nykyään hyvin harvoin. Sinulle laitetaan tukevat siteet ennen kuin ehdit herätä. Leikkaus vie puolestatoista kahteen tuntiin.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäinen yö vietetään jälkihoidossa klinikalla, missä hoitaja on saatavilla koko yön ajan. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut ja sinulle puetaan alareunasta pehmeät rintaliivit. Liivejä pidetään kolme kuukautta yötä päivää, jotta proteesi asettuu oikealle paikalle. Mikäli proteesi on asetettu rintalihaksen alle, rintaliivejä käytetään kaksi viikkoa. Toipumisajan sinun tulee välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon jälkeen leikkauksesta, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia. Mikäli kyseessä on pyöreät implantit, varovainen rintojen opastettu hieronta 3 kuukauden ajan leikkauksen jälkeen on suositeltavaa.

 

Haavanhoito

Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostettua valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavan kastuminen peseytymisen yhteydessä ei ole haitallista. On kuitenkin tärkeä huolehtia, että haava on kunnolla kuiva ennen uusien siteiden laittamista. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin ja steriileihin siteisiin. Saunomista on syytä välttää, kunnes ompeleiden poistosta on kulunut kaksi viikkoa. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Haava-alueen turhaa liikuttelua tulee myös välttää. Käänny lääkärin puoleen, mikäli haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta, jatkuvaa runsasta verenvuotoa, siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleiden poisto tehdään noin 10 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Arvenhoito

Leikkausalueelle muodostuu arpi tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rintojen suurennusleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa komplikaatioiden, kuten verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Kotelon (kapselin) muodostuminen

Elimistön sidekudos muodostaa aina proteesin ympärille sidekudoskapselin, joka voi alkaa joissain tapauksissa tuntua kovalta ajan kuluessa. Nykyisin käytettävät karheapintaiset proteesit kuitenkin vähentävät olennaisesti kapselin muodostumista.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen rintaleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pikävaikutteisia ja antavat noin 10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Verenpurkauma

Verenpurkauma on rintojen protesoinnin yhteydessä erittäin harvinainen, mutta mahdollinen komplikaatio. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi. Rintaleikkauksen yhteydessä verenpurkauma esiintyy joko proteesin ympärillä tai leikkaushaavan seudulla. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria voidaan joutua poistamaan uusintaleikkauksella.

 

Nännin ja rinnan tuntohäiriö

Joskus voi nännien tai rintojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

 

Syöpä

Toistaiseksi ei ole tieteellisesti todistettu, että naiset, joilla on rintaproteesit, voisivat sairastua muita naisia helpommin syöpään. (silikonirinnat eivät aiheuta syöpää Duodecim 1998;114(9): 837)

 

Rutina ihon alla

Rutina johtuu leikkaushaavasta päässeestä ilmasta ja poistuu aikaa myöten (noin 1 viikko).

 

Lopputulos

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, voi rintojen oikealle paikalle asettuminen viedä jopa kolme kuukautta. Klinikkamme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva. Tarkoituksenamme on saada rintasi näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta leikkauksen jälkeen. Rinnansuurennus leikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”