Silmäluomileikkaus

Esteettistä kirurgiaa ei voi irrottaa muusta plastiikkakirurgiasta. Sen avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

 

Yleistä

 

Kudosten vanheneminen aiheuttaa jossain elämänvaiheessa ulkonäön muutoksia. Muutokset syntyvät kudosten kimmoisuuden vähentymisen ja löystymisen seurauksena. Iän myötä yläluomeen muodostuu poimu, joka voi laskeutua ripsien päälle ja pienentää näkökenttää. Alaluomien alueella silmäkuopan rasva työntyy luomen lihaskerroksen alle ja aiheuttaa pullottavan alaluomen, samoin voi tapahtua myös yläluomessa.

 

Suomalaisilla on tyypillisesti hyvin matala yläluomen laskos. Meikit leviävät, kun laskos ei oikene silmiä räpyteltäessä. Asiakkaalla voi esiintyä toistuvaa päänsärkyä, joka saattaa johtua alitajuisesti tapahtuvasta kulmakarvojen nostamisesta. Kulmakarvojen nostamisen tavoitteena on laajentaa näkökenttää ja vähentää paineen tunnetta silmässä.

 

Ennen leikkausta

 

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle silmäluomileikkauksesta ja sen kulusta. Samoin jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Mikäli asiakas on varma halutusta toimenpiteestä, voidaan sekä konsultaatio että toimenpide suorittaa Tallinnan klinikalla. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat.

 

Leikkauspäivänä

 

Keskustelet kirurgin kanssa silmäluomileikkauksesta ja sinulle piirretään ”leikkauskartta” kasvoihin leikkausalueelle. Leikkaus suoritetaan yleensä paikallispuudutuksessa, mikäli toimenpidettä varten nukutetaan, nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Leikkaus

 

Yläluomileikkauksessa viilto tehdään yläluomen luomivakoon, ja se on hyvin huomaamaton. Ylimääräistä rasvakudosta, lihasta sekä ihoa poistetaan. Haava suljetaan yhdellä ihon sisäisellä langalla, joskus tarvittaessa lisätään muutama yksittäinen ommel. Samassa leikkauksessa voidaan suorittaa myös silmäluomen kiinnitysleikkauksen, joka estää myöhemmin tapahtuvan ihon venymisen.

 

Alaluomileikkauksessa viilto suoritetaan alaluomen ripsien alapuolelle. Tarvittaessa poistetaan hieman rasvakudosta ja ihoa. Nykyään leikkauksen yhteydessä nostetaan ja kiinnitetään poskipään pehmytkudoksia takaisin paikalleen. Tätä toimenpidettä kutsutaan keskikasvojen kiinnitykseksi.

 

Emme suosittele ylä- ja alaluomileikkausta samanaikaisesti, vaan noin neljää viikkoa leikkausten välille.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Leikkauksen jälkeen asiakas lepää 2 – 4 tuntia viilentävät sidokset silmillä verenvuotojen minimoimiseksi. Silmäluomet voivat olla turvoksissa leikkauksen jälkeen. Suosittelemme leikkauksen jälkeen aurinkolasien käyttöä. Asiakas pääsee yleensä kotiin jo samana päivänä, eikä kipuja tavallisesti ole. Tikkien poistoa suositellaan 6-7 päivän kuluttua leikkauksesta. Noudata haavanhoito-ohjeita.

 

Arvenhoito

 

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, sillä muuten arpi voi pigmentoitua tummaksi.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Tulehdusta hoidetaan antibiooteilla. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Verenpurkauma

Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy usein pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat yleensä itsestään.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”