Vaginoplastia

Emättimen ja häpyhuulten pienennys

 

Iän tuomia muutoksia tapahtuu koko vartalossa. Niin myös naisen emättimessä: Kudokset menettävät elastisuuttaan ja lihakset veltostuvat. Muutokset alkavat yleensä 30 ikävuoden jälkeen. Synnytykset ja synnytyksen aikaiset repeämät saattavat lisätä löysyyttä. Tämä on hyvin yleinen ja monelle häiritsevä ongelma. Ongelmat saattavat olla myös perinnöllisiä.

 

Leikkauksessa emättimen sisäpuoleltä poistetaan veltostunutta kudosta, joka parantaa emättimen tiukkuutta. Myös häpyhuulia voidaan muotoilla. Ongelmat alueella ovat hyvin yksilöllisiä, ja siten myös jokainen leikkaus on erilainen. Leikkaus kestää keskimäärin tunnin ja se tehdään narkoosissa. Leikkauksessa käytetään sulavia tikkejä. Kotiin potilas pääsee seuraavana päivänä.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Mikäli toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa, voit kotiutua jo illalla. Jos leikkaus on tehty nukutuksessa, vietät ensimmäisen yön klinikalla jälkihoidossa, missä hoitaja on saatavilla koko yön. Leikkaava lääkäri tarkastaa sinut seuraavana päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua.

 

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa. Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä hieman, ja niiden paraneminen kestävää yleensä 2-3 viikkoa.

 

Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista.

 Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien esineiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen 4 viikon aikana. Fyysisesti rasittavia harrastuksia, kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä, tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista.

 

Haavanhoito

 

Leikkauksen jälkeen tulee kiinnittää erityistä huomiota hygieniaan. Aamuin ja illoin haavan suihkuttelu ja ”ilmakylvyt” ovat suotavia. Vältä haava alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua tai jos sinulla on lämmönnousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa tai pahaa hajua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Vaginoplastiassa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin vähäiset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on lähes olematon yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Tuntohäiriö

Joskus leikkausalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten. Naisien emättimen muoto ja tiukkuus ovat olennainen osa naiseutta. Näin ollen sillä on huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Leikkaustarpeen tulee lähteä asiakkaasta itsestään.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”