Vatsanpeitteiden korjausleikkaus

Esteettisen kirurgian avulla hoidetaan ulkonäön variaatioita ja ikääntymisen myötä syntyneitä muutoksia. Plastiikkakirurgiaan liittyy aina pyrkimys ulkonäön osalta mahdollisimman hyvään ja harmoniseen lopputulokseen.

 

Yleistä

 

Vatsanpeitteiden muotoiluleikkauksessa poistetaan vatsasta ihoa ja rasvakudosta. Roikkuvan nahan syynä voivat olla voimakas laihduttaminen, rajut painonvaihtelut tai toistuvat raskaudet. Mikäli vatsanpeitteet roikkuvat vain vähän, rasvaimu on muotoiluleikkausta parempi vaihtoehto.

 

Ennen leikkausta

 

Suosittelemme henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle vatsan muotoiluleikkauksesta ja sen kulusta. Samalla kuvaillaan jälkihoitoa ja kerrotaan mahdolliset riskit. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään sinulle yksilöllinen vaihtoehto ongelma-alueen hoitamiseksi. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muistathan mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan leikkausaika varata.

 

Leikkauspäivänä

 

Keskustelet leikkaavan kirurgin kanssa vatsan muotoiluleikkauksesta. Leikkausta varten sinut nukutetaan, joten nukutuslääkäri keskustelee kanssasi siitä etukäteen ja tarkastaa terveytesi tarvittaessa.

 

Leikkaus

 

Nukutuksen jälkeen leikkausviilto tehdään alavatsaan (katso kuva 1) sekä navan ympärille. Ihoa nostetaan ja irrotetaan alla olevista lihaksista. Samalla poistetaan ylimääräinen iho ja rasvakudos sekä muodostetaan uusi napa. Tarvittaessa vatsan lihaksia ja lihaskalvoja kiristetään. Haavoille asetetaan ompeleet, dreenit ja siteet.

 

Leikkauksen jälkeen

 

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alaisena. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Ensimmäisen yön olet klinikalla jälkihoidossa. Hoitaja on saatavilla koko yön. Seuraavana päivänä leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen voit kotiutua. Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa.

 

Turvotusta ja verenpurkaumia (mustelmia) voi esiintyä, ne kestävät noin 2 – 3 viikkoa. Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo kolmen viikon kuluttua leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Fyysisesti rasittavia harrastuksia kuten aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia ja tennistä on vältettävä kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen, samoin saunomista. Vatsankiristysleikkauksessa suosittelemme klinikalla oloa 2-3 päivää leikkauksen jälkeen, jotta vältettäisiin turhaa fyysistä rasitusta.

 

Haavanhoito

 

Pidä haava kuivana. Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon saakka. Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä voi ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan aina kuiviin steriileihin siteisiin. Saunan löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä vielä kahteen viikkoon ompeleiden poiston jälkeenkään. Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua, lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua. Ompeleet poistetaan vatsanpeitteiden muotoiluleikkauksessa 14 vuorokauden kuluttua. Tupakointi haittaa merkittävästi haavan parantumista.

 

Arvenhoito

 

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen, ja sen parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa Kelo-cote-silikonigeelivalmistetta. Vältä aina arven hiertymistä ja suojaa arpi auringolta 3 kuukauden ajan, sillä muutoin arpi voi pigmentoitua tummaksi.

 

Riskit ja komplikaatiot

 

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Vatsan muotoiluleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat kuitenkin minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat hyvin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.

 

Kudosnesteiden kerääntyminen vatsanpeitteiden alle

Kudosnesteiden kerääntyminen on tämän leikkauksen yhteydessä yleistä. Neste poistetaan neulalla punkteeraamalla, ja yleensä 2-3 punkteerauskertaa riittää.

 

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen vatsan muotoiluleikkauksen aikana suonensisäisesti annettavat antibiootit ovat pitkävaikutteisia ja antavat n.10 päivän suojan myös leikkauksen jälkeen. Sairaalainfektion riski on yksityisissä, kauneuskirurgiaa varten rakennetuissa sairaaloissa lähes olematon. Yleissairaaloissa ja muissa isoissa leikkausyksiköissä sairaalainfektion riski on moninkertainen. Tarkista aina missä sinut leikataan, näin vältät vaikeat sairaalainfektiot.

 

Verenpurkauma

Verenpurkauma (mustelma) on vatsan muotoiluleikkauksen yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria voidaan joutua poistamaan uusintaleikkauksen avulla.

 

Tuntohäiriö

Joskus vatsanalueen pintatuntohermot voivat vaurioitua leikkauksen yhteydessä. Tunnon muutokset on väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten.

 

Lopputulos

 

Turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä vasta 3 – 6 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Arpien punoitus katoaa noin puolessa vuodessa. Sairaslomaa tarvitaan noin kolme – neljä viikkoa. Vatsan muotoiluleikkauksella voidaan saavuttaa haluttu ulkonäkö. Itsetunnon kohentuminen ja itseluottamus ovat myös tärkeitä hyötyjä asiakkaalle.

Ammattitaitoinen-henkilökunta
Ammattitaitoinen Henkilökunta

Palvelemme ammattitaitoisesti kaikkia, niin julkisuuden henkilöitä kuin muitakin eri puolilta Suomea ja maailmaa tulevia asiakkaitamme, iästä ja ammattikunnasta riippumatta.

Yksilolliset
Yksilölliset räätälöidyt hoidot

Vastaanottomme on valmistautunut ratkaisemaan ongelmasi ja palvelemaan juuri Sinua. Käymme yhdessä läpi asiakkaamme yksilölliset toiveet ja tarpeet.

Sinun-turvallisuutesi
Sinun turvallisuutesi

Sinua palvelevat aina huippuammattilaiset. Pitkään alalla toimineena, 25 vuoden kokemuksella, Tiina Jylhä on löytänyt parhaat mahdolliset työntekijät tiimiimme.

137

Tehtyjä leikkauksia

945

Tyytyväisiä asiakkaita

76

Huippuammattilaisia

Katso

Mitä Meistä Sanotaan

Amanda
Amanda Harkimo

”The Look on aina ollut minulle paikka jossa huolehdin kasvojeni hyvästä olosta. Ja on paikka joka antaa minulle hyvää oloa, ihanat tisuni on myös sieltä kotoisin, SUOSITTELEN!”

Katie
Katrie Daler

”Olen käyttänyt The Lookin palveluita ja hoitoja henkilökohtaisesti itse vuodesta 2012 asti, suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille jotka ovat ajatelleet korjaavansa taikka kohentavanta jotakin paikkaa kehossaan. Vaalikaa omaa kehoanne, se on tehty teitä varten!”

Maisa
Maisa Torppa

”Kreikassa käynti oli tosi positiivinen kokemus, kun automaattisesti jännitin tulenko mä oikein ymmärretyks vieraassa maassa. Henkilökunta oli mukavaa ja asiantuntevaa. Koko aika oli turvallinen olo ja sellanen fiilis, että on osaavissa käsissä. Suosittelen lämpimästi!”